Gedachtenistafelgedachtenis 1

In de kerkzaal in 't Kruispunt is een gedachtenistafel ingericht tegen de rechter achterwand.
Het is een witte langwerpige tafel die vrij tegen de witte wand is aangebracht, geen poten of zichtbaar ophangsysteem. Het rechterdeel van de tafel - wit zand binnen een opstaande rand – is beeld van de woestijn, land van leegte en gemis, plaats van beproeving. Het gedeelte met de woestijn is groter dan het gedeelte met de schaal. Daarmee is uitgedrukt dat het verdriet overheersend is.

 

 

 Gedenkengedachtenis 2

Links staat een donkergrijze ovale geglazuurde keramische schaal waarin stenen worden gelegd.
Als er in de dienst een overlijden wordt afgekondigd dan wordt er een steen gemaakt met daarop de naam van de overledene en de datum van overlijden. De steen wordt door de ouderling van dienst, m.b.v een houder, die gelijk is aan de kaarsenhouder, gebracht naar de schaal op de gedachtenistafel. Die stenen blijven daar liggen tot de voleindingszondag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Op die dag worden alle overledenen van dat jaar herdacht en worden de stenen meegegeven aan de nabestaanden. 

 

Schaal/ stenengedachtenis 3

Keramische schaal Kempro atelier, Sterksel
Grijs geglazuurd, 40x50 cm, ovaal
Stenen: granieten rolstenen gevormd in stromend levend water

Kaars

Het licht van de kaars is ontstoken aan de Paaskaars en brandt altijd gelijktijdig met de Paaskaars. De kaarsenhouder is van hetzelfde grijze keramische materiaal als de schaal

 

 Wandtableaugedachtenis 4

Boven de tafel aan de wand hangt een zandkleurig symbolisch werkje "Akker".
30x30 cm, acryl op doek, golfkarton, touw, zaden, steentjes, zand, halmen, ontkiemend zaad, links horizontaal georienteerde vlakken als beeld van het aardse; rechts verticaal georienteerde vlakken, wijzend naar het hogere.

'Akker' I Engel 2007
"zoals het zaad gezaaid is in de akker"

 

 

 

 

Gij roept het jonge leven wakker
Een tuin bloeit rond het open graf
Er ruisen halmen op de akker
Waar zich het zaad verloren gaf
En vele korrels vormen saam
Een kostbaar brood in uwe naam

Liedboek 978,2