Op zaterdag 23 november 2019 is het weer zover, het is dan weer Erwtensoepactie!

In het Kruispunt, van 14.00 uur tot 19.00 uur

Met ook dit jaar live muziek van de “Pelangi Singers”! En Uli Tax verzorgt speciaal voor ons een Indonesisch dansoptreden!

De opbrengst is wederom voor de projecten in Labuan Pandan, Oost Lombok Indonesië.
Onze stichting Anak-Anak Lombok Timur (“Kinderen van Oost Lombok”) zet zich in voor betere leef- en woonomstandigheden voor kinderen en hun families in Oost Lombok. Informatie over onze stichting en de projecten kunt u vinden op de website www.anak-anak-lombok-timur.nl

Sinds 2010 is er mede dank zij u al veel gerealiseerd in Labuan Pandan op het gebied van huisvesting, scholing, medische ondersteuning en hygiëne.
Helaas is Lombok en ook “ons” dorp het afgelopen jaar getroffen door meerdere aardbevingen.

composietDe opbrengst van de erwtensoepactie gaan we gebruiken om vakopleidingen te laten verzorgen aan jonge mensen in het dorp. Onze contactpersonen daar hebben hiervoor al projectaanvragen ingediend. Er is behoefte aan vakmensen (bijv. lassers, timmermannen, metselaars) voor de wederopbouw. Na deze opleiding hebben de jongeren meteen een baan! En dus inkomen.

Behalve ERWTENSOEP (2e kop per persoon gratis en met gratis appel/mandarijn en brood) zullen ook PANNENKOEKEN en SALADES verkrijgbaar zijn. De erwtensoep kost € 6,= op de 23e, maar in de voorverkoop, op de zondagen 10 en 17 november na de kerkdienst kosten de kaarten € 5,= .

Het traditionele RAD VAN AVONTUUR zal draaien met aantrekkelijke prijzen.
Cadeaus van de CADEUATAFEL zullen verkocht worden. Een BOEKENMARKT en KOOPJESMARKT zullen natuurlijk niet ontbreken..

Ook dit jaar zijn er weer allerlei HOMEMADE PRODUCTEN zoals jam, vruchtensaus, gelei, sap etc. te koop. Met ook cranberries van Terschelling!
En natuurlijk ZELFGEMAAKTE nestkastjes, vogelvoederhuisjes, mezenklompen, houten kersboompjes en andere leuke hebbedingetjes voor sinterklaas en kerst.

Wanneer u boeken, tijdschriften, lp’s, cd’s, dvd’s of goed bruikbare spullen wilt aanbieden om verkocht te worden, dan kunnen die in de week vóór de 23e november aangeboden worden in het Kruispunt. Op woensdag 20 november en donderdag 21 november van 18.00 tot 20.00 uur kunt u spullen brengen !!!! Denk hierbij vooral ook aan kinderspeelgoed.

Bent u niet in staat om de spullen zelf te brengen neem dan vóór woensdag 20 november contact op met Jos Sterk (tel 0492 660934). Hij komt dan de spullen die woensdagavond bij u ophalen.
(We verzoeken U geen versleten of vrijwel onbruikbare ‘rommel’ aan te bieden en we willen u vragen de spullen niet op andere momenten in ’t Kruispunt te zetten !!)

Wilt u meehelpen op de dag?

  • Voor pannenkoeken bakken en dienst draaien in de keuken (soep serveren en schoon maken) kunt u zich opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Wilt u taart, cake of iets anders (eigengemaakts) aanbieden voor het rad van fortuin of de verkoop
  • Wilt u sieraden maken en aanbieden voor de verkoop?
  • of heeft u nog andere creatieve ideeën voor die dag? Laat het ons weten.

poster erwtensoepactie anak anak2019

We hopen u weer te ontmoeten op de 23e november! En (O)ma’s en (O)pa’s: neem vooral uw (klein)kinderen mee!

Henk Schalen
Klaaske van Leussen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-10845889