banner

 

Schilderen maart 2019

Schilderen bij een bijbelverhaal: Zondag 31 maart 2019

Thema: De verloren zoon. Lucas 15, 11-32

De naar aanleiding van dit schriftgedeelte gehouden preek kunt u beluisteren via www.kerkomroep.nl, de tekst van de preek vindt u hier.

Geschilderd door:
Linkerpaneel: Helmi de Ruiter, Jan Hendrik Kip en Ineke Engel
Midden paneel: Marie-Jose Coolen en Wim Schippers
Rechterpaneel: Henk Heijns en Manuela Klein

schilderen maart 2019

Toelichting 

Linker paneel

U ziet een vader en twee zonen. Centraal staat de weg die leidt naar de berg, woonplaats van God. De brede uitnodigende weg van de vader, de kronkelpaden van de jongste zoon, die in de verte de varkens hoedt en de oudste zoon, die boos is en niet weet of hij wel op weg wil gaan. De vader steekt een uitnodigende hand uit naar de jongste zoon.

Midden paneel

De jongste zoon bezig met feestvieren en smijten met geld zodat hij tenslotte er alles doorheen draait en de varkens moet gaan hoeden

Rechter paneel

De vader sluit zijn jongste zoon in de armen. De oudste zoon kijkt somber om een hoekje. Hij heeft het goed gehad thuis; (”kind al het mijne is van jou”) dat kun je zien aan de rode sportauto.

 

Op zondagmorgen 31 maart waren er veel reacties, o.a. vragen over de hand van de vader, alsof de kerkgangers iets herkenden in de contouren van de hand: wij hadden daarvoor de rechterhand van Jan Hendrik genomen.