Thema in deze 40-dagentijd en Pasen luidt:
"een open deur: onvoorwaardelijke liefde".

 

Zondag 18 februari, eerste zondag van de veertigdagentijd

feb 18 360

 

De schikking op de liturgietafel verwijst naar een gedeelte in het evangelie naar Marcus: veertig dagen trekt Jezus zich terug in de woestijn, een tijd van bezinning.Hij weerstaat alle verleiding en kiest voor de weg van onvoorwaardelijke trouw.

In de bloemschikking zien we hoe een bloem bloeit in de woestijn, bloem van hoop, teken van nieuw leven.

 

 

 

Zondag 25 februari, tweede zondag van de veertigdagentijd

feb 25 2 360

 

De schikking van deze tweede zondag in de veertigdagentijd verwijst naar een gedeelte in het evangelie naar Marcus, waar Jezus met drie leerlingen de berg op gaat om te bidden.
In de  Bloemschikking  zien we  "op de berg"  drie witte bloemen: Jezus, in gesprek  met Mozes en Elia. De kleine paarse bloemen verbeelden  de leerlingen van Jezus.

 

 

 

Zondag 4 maart, derde zondag van de veertigdagentijd

mrt 04 360

 

 

De schikking op de liturgie tafel op deze derde zondag in de Veertigdagentijd verwijst  naar een gedeelte in het evangelie naar Johannes, waar Jezus de Tempel schoonveegt. Hij haalt de bezem door alle gesjacher en geldmakerij en maakt ruimte voor waar het werkelijk om gaat:

onvoorwaardelijke liefde, een open huis, de weg zoeken die naar het leven leidt.

 

 

 

 

 

 Zondag 11 maart, vierde zondag van de veertigdagentijd

mrt 11 360

 

De bloemschikking van deze vierde zondag, in de Veertigdagentijd  verwijst  naar een gedeelte in het evangelie naar Johannes, het verhaal van vijf broden  en twee vissen. Onderweg in de woestijn van deze wereld  leert Jezus  ons delen. Want waar mensen leren  breken en delen daar zal genoeg zijn voor iedereen. In de  bloemschikking zien we  roze bloemen , vijf en twee. Op deze vierde zondag breekt het licht van Pasen alvast 'n klein beetje door: dat zorgt voor roze lichtpuntjes in het paars.

 

 Zondag 18 maart, vijfde zondag van de veertigdagentijd

mrt 18 360

 

De bloemschikking van de vijfde zondag in de Veertigdagentijd verwijst naar een gedeelte in het evangelie naar Johannes waar Jezus vertelt over een  graankorrel.
Alleen als de graankorrel sterft ontstaat er nieuw leven. Wie kiest  voor de weg van de onvoorwaardelijke liefde zal honderdvoudig vrucht dragen. In de bloemschikking zien we de graankorrels op de donkere aarde en ook korenaren.