OMGEKEERD

Het thema van dit jaar is 'De wereld omgekeerd'.

dromen

van vrede

de wereld

omgekeerd

 

De Bloemengroep maakt elke zondag een schikking die past bij de teksten van die dag. De basisopstelling is een ronde spiegel, de wereld. Op deze spiegel zijn scherven geplakt, van een andere spiegel, die duiden op de gebrokenheid van de wereld. Op weg naar kerst worden de scherven 'opgeruimd'.

 

Zondag 27 november 20165: Eerste advent

Op deze eerste adventszondag horen we over het visioen van vrede en hoe dat visioen handen en voeten kan krijgen. Aan de voorkant van de schikking zijn maar weinig bloemen te zien -waar je alleen voor jezelf leeft, bloeien weinig bloemen. Daar waar het visioen werkelijkheid wordt, bloeit de aarde.

 

advent 1 

 

Zondag 4 december 2016: Tweede adven

Op de tweede adventszondag horen we Jesaja en Johannes vertellen over een nieuw begin. Zichtbaar teken daarvan is de doop, gesymboliseerd door het water en de schelp. De waarschuwing van Johannes dat de tijd dringt, dat de bijl aan de wortel ligt, zien we terug in de schikking. Licht schijnt in de spiegel en kaatst terug.

 

advent 2 

 

Zondag 11 december 2016: Derde advent

Op de derde adventszondag breekt het licht van Gods Koninkrijk door. We zien de lelie bloeien en water dat leven geeft, midden tussen de stenen van de woestijn. We ZIEN, al is het maar voor even.

 

advent 3 

 

Zondag 18 december 2016: Vierde advent

Op deze vierde adventszondag horen we hoe de droom van Jozef in duizend stukjes uiteenvalt; dit wordt verbeeld door het gipskruid. De engel brengt Jozef op andere gedachten. In de spiegel zien we dat verbeeld.

 

advent 4

 

 

Zondag 25 december 2016: Kerstmorgen

 

kerst

 

dromen

van vrede

de wereld

omgekeerd

kind ons geboren

immanuel

 

goede god

wij danken u

dat wij in jezus

het visioen van de wereld

omgekeerd

kunnen herkennen

heelheid

te midden van alle

gebrokenheid