Erwtensoepactie 2018

De jaarlijkse erwtensoepactie in ’t Kruispunt te Geldrop, georganiseerd op zaterdag 17 november jl. was weer een groot succes.

Met een opbrengst van maar liefst 5350 euro!!

Dit succes was vooral te danken aan de enthousiaste inzet van meer dan 50 vrijwilligers, die met man en macht gewerkt hebben om de actie tot een succes te maken.
Vanuit de keuken in ’t Kruispunt werd 90 liter (!)snert geserveerd (gemaakt door het St. Anna ziekenhuis). Ook was er heerlijke zelfgemaakte vegetarische erwtensoep.
De verkopers hebben allerlei home-made producten, tweedehands boeken, spullen en speelgoed verkocht.
De lootjes voor het rad van fortuin (met cadeautjes van de plaatselijke middenstand) werden enthousiast aan de man/vrouw gebracht onder begeleiding van de spreekstalmeester.
De inrichters van ’t Kruispunt vooraf en de opruimers achteraf; iedereen heeft z’n steentje bijgedragen.
En alles werd sfeervol begeleid met live muziek en zang van de Rainbow Singers!

De commissie ZWO van de protestantse gemeente Geldrop-Mierlo zet zich met deze actie in voor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Ook dit jaar was de opbrengst voor de Stichting Anak-Anak-Lombok-Timur (kinderen van Oost Lombok) uit Geldrop. Deze stichting zet zich sinds 2010 in voor betere leef- en woonomstandigheden voor kinderen en hun families in het dorp Labuan Pandan, Oost Lombok, Indonesië. (voor informatie: www.anak-anak-lombok-timur.nl)

Helaas is Lombok deze zomer getroffen door een enorme ramp; er waren meerdere aardbevingen en veel naschokken. Ook “ons” dorp Labuan Pandan is ernstig getroffen. Driekwart van de huizen ligt plat of is dusdanig beschadigd, dat men er niet meer in kan wonen.
De opbrengst van de erwtensoepactie gaat gebruikt worden om noodwoningen te bouwen. Dit zijn huizen van 3,5 bij 3,5 meter op palen, met triplex wanden en een platen dak. In zo’n huis kan één gezin weer droog wonen. ( Het bouwen van zo’n noodwoning kost 225 euro per huis).

Namens de mensen in Lombok heel veel dank!