Gespreksgroep Geloof en Maatschappij

De gespreksgroep "Geloof en Maatschappij" is de laatste tijd erg uitgedund. Om het interessant en veelkleurig te houden zijn we daarom op zoek naar nieuwe leden.

Vandaar dit stukje, we hopen dat we hiermee belangstelling kunnen wekken om wellicht mee te gaan doen, en we hopen op een verfrissende inbreng.

Wie zijn we, wat doen we?

Wij praten met elkaar over vragen van geloof en leven, die meestal ook een link met de samenleving hebben. We zijn altijd benieuwd naar elkaars mening en houding en willen leren van elkaar. Nieuwe inzichten maken ons nieuwsgierig en we willen er open voor zijn.

De onderwerpen rondom geloof en maatschappij die we bespreken komen uit de groep zelf en worden ook voorbereid door iemand uit de groep en bestrijken een breed palet.

We hebben het recent bijvoorbeeld gehad over de waarde van een mensenleven, de maakbaarheid van geluk, de stilte van God. Ook voor het delen van elkaars lief en leed maken wij ruimte. Daartoe zien we elkaar momenteel ongeveer 10 x per jaar, altijd bij iemand van de groep thuis, in de avond van 8 tot 10 uur, op dit moment op dinsdag. Over al deze dingen valt natuurlijk te praten. De meesten van ons zijn rond de vijftig jaar oud.

Lijkt het je wat om mee te gaan doen? Neem dan contact op met een van ons. Welkom!

Anja Exoo, Erik Moll, Jos Sterk, Just Steenbergen, Jan-Hendrik Kip